Sahte Stumbleupon mesajlarına dikkat!

Ocak 15, 2009 tarihinde Hakan Yamanoğlu tarafından yazıldı

Bilmiyorum karşılaştınız mı ancak bir kaç gündür Stumbleupon Firefox eklentisi üzerinden Stumble yaparken karşıma aşağıdaki gibi bir mesaj çıkıyor:

Stumbleupon

Mesaja göre Stumbleupon’da çok fazla zaman geçirip servise çok yüklendiğim için hesabımın geçici olarak kapatıldığı görülüyor. Ancak bu gerçek bir mesaj değil. Şu adresin sahibi tarafından yapılmış bir hata sayfası bu. Ciddiye alıp, bu kişicana prim vermeyiniz efenim.

Rapidshare hırsızlarına dikkat!

Şubat 29, 2008 tarihinde Hakan Yamanoğlu tarafından yazıldı

1601424491_52b9227785_o.jpg

Son günlerde, sanki rapidshare den gelmiş gibi görünen bazı e-mailler ile, Rapidshare kullanıcı bilgileri çalınıyor. Gelen mailin gönderici kısmında Rapidshare’in destek mail adresi olan support@rapidshare.com yazıyor. Bu nedenle, deneyimsiz kullanıcıların çok rahat düşebilecekleri bir tuzak.Rapidshare’den geliyor gibi görünen mailin içerisinde, “Rapidshare hesabınız henüz doğrulananmamış, hesabınızı kullanmaya devam edebilmek için lütfen hesabınızı doğrulayın” şeklinde bir ileti yazıyor ve akabinde sizi bir linke yönlendiriyor. Yönlendirilen sayfa ise, Rapidshare görsellerini bire bir kullanan sahte bir sayfa. Buraya kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi girmeniz isteniyor. Eğer şifrenizi buraya girerseniz, hesap bilgileriniz hırsızların eline geçmiş oluyor ve hesabınızı bir daha kullanamıyorsunuz.

Yazının devamı

Fake Feedburner Counter Hazırlamak

Şubat 24, 2008 tarihinde Hakan Yamanoğlu tarafından yazıldı

flamocon_190h.gifBlog ile uğraşan hemen hemen tüm blogcular okuyucularına RSS hizmeti sunuyor. En kullanışlı ve en çok tercih edilen RSS hizmet sağlayıcısı şüphesiz ki FeedBurner. Feedburner’ın bir sürü kullanışlı özelliği var ama bunlara girmek istemiyorum şu an, çünkü konumuz FeedBurner’ın yararları değil, kullanıcılarına sağladığı yararların kötüye kullanımı.

Internette gezerken RSS okuyucu sayısını görüpte ağzınızın açık kaldığı bloglar oldu mu? En fazla RSS okuyucusuna sahip olan popüler bloglardan birisi olan TechCrunch’ın, ben bu yazıyı hazırlarken tam 667.000 RSS okuyucusu vardı. Bir blogun bu kadar büyük
bir kitleye hitap etmesi için gerçekten çok ama çok çalışması gerekiyor bu aşikar. Ama bazı uyanıklar, bu çalışkan insanların emeklerini hiç düşünmeden çalıp prim yapabiliyorlar. -hoş, yazdığınız yazıyı bile gözünü kırpmadan copy-paste yapan bir ton insan(!) var-

Şimdiler de bazı kendini bilmezler bloglarına sahte FeedBurner Counter’ları yerleştirmeye başladı. Düşünsenize; Google’da bir içerik aradınız ve kendinizi konunuzla alakalı bir blogun içerisinde buldunuz. Hemen hemen her blog, Feedburner’ın Counter hizmetini kullanarak kaç tane RSS okuyucu olduğunu takipçileri ile paylaşıyorlar. Girdiğiniz blogdaki içerik ilginizi biraz olsun çektiyse, hemen köşedeki FeedBurner Counter’ı da dikkatinizi çekiyor ister istemez. RSS kullanmanın faydalarını iyi bilen bir internet adamı, -ne yazıkki ülkemizde bunlardan sınırlı sayıda var- içeriğini beğendiği bir blogu hemen takibe alır ve RSS okuyucusuna linkini ekler.

Yazının devamı

Metalosis Maligna (Metal Hastalığı) saçmalığı

Şubat 18, 2008 tarihinde Hakan Yamanoğlu tarafından yazıldı

Son günlerde internet aleminde sahte video dosyaları türedi. Bildirgeç’teki bir arkadaş da bu videoları toplamış. Başlıkta da belirttiğim gibi bu videolardan bir tanesinin adı Metalosis Maligna. Adamlar üşenmemiş 7.5dk lık video hazırlamışlar. Güya, bir virüs vucuda yayılıyor ve vücudunuzdaki kemikler metale dönüşüyor bu da yetmiyormuş gibi metaller vücut dışına doğru yayılmaya başlıyor. Valla helal olsun, fake atılır tamam da bu kadarına da pes doğrusu. İşin daha da komik olan tarafı, bu video Metacefe başta olmak üzere bir çok video sitesinde yüzbinlerce kez izlenmiş. Hatta yorumlara bakılırsa, bu saçmalığa inanan insanların sayısı da bir hayli fazla. Daha bitmedi bir de fake ufo görüntüleri var ki sormayın, Youtube’da tam 7 milyon kez izlenmiş. Bu videolara inananlara Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Kaynak: Bildirgeç

Nahnuda da gördüm.

Sahte Windows Update’e dikkat

Şubat 8, 2008 tarihinde Hakan Yamanoğlu tarafından yazıldı

Su Aygırı’nda rastladığım şu habere göre ortalarda sahte bir windows update sitesi dolaşıyor. Bu sayfayla karşılaştığınızda, sayfa da “Acil Kurulum” şeklinde bir buton bulunuyor. Eğer bu butona basarsanız WindowsUpdateAgent30-x86-x64.exe adında bir dosya bilgisayarınıza iniyor ve çalıştırdığınızda bilgisayarınızı ele geçirmek için kötü niyetli bir yazılım kuruluyor. Aman diyelim dikkat!